Bramborová kaše

Domácí bramborová kaše

Jednou z nejklasičtějších příloh je dobrá bramborová kaše. Hodí se ke spoustě pokrmů a její příprava je snadná a rychlá. Její základní verzi snadno vylepšíme dalšími běžnými surovinami, dle chuti.

 

Bramborová kaše

Porce: 2
Celkový potřebný čas
35 min

Celkový potřebný čas
35 min

Suroviny
  1. 500 g brambor
  2. 150 ml mléka, přibližně
  3. sůl
  4. volitelné: máslo, smetana
Postup
  1. Brambory uvaříme, jak jsme zvyklí, klidně mohou být i mírně rozvařené.
  2. Brambory zcedíme a ponecháme v hrnci nebo přemístíme do mísy. K teplým bramborům přidáme mléko. Pokud máme už studené brambory, mléko nejdříve mírně ohřejeme, alespoň aby bylo vlažné. Až poté ho přilijeme k bramborům. Osolíme.
  3. Nyní šťouchadlem brambory začneme rozmělňovat a zároveň do nich zapracovávat mléko. Použít můžeme i ruční mixér, v nouzi vidličku. Výsledkem by měla být hladká kaše bez viditelných kusů brambor. Dle potřeby přidáme mléko tak, aby vznikla pro nás příjemná konzistence.
  4. Nakonec můžeme vmíchat ještě kousek másla nebo trošku smetany pro zjemnění.
aromarecepty https://aromarecepty.cz/

Bramborová kaše si přímo říká o vymýšlení různých variací. Můžeme tak přidat bylinky, koření, osmahnutou cibulku nebo třeba slaninu.

[jetpack-related-posts]