Co připravit z broskví? Výběr receptů z českých blogů

Nejlepší recepty na využití broskví

Poslední týdny jsou všude broskve. Mám z toho velkou radost, patří totiž k mému nejoblíbenějšímu ovoci. 

Využijme toho, že je jejich sezóna, a připravme s nimi spoustu dobrot!

Na následujících řádcích najdete tipy na moje recepty i na recepty z jiných blogů. Doufám, že načerpáte inspiraci a třeba mezi nimi vyberete svého nového broskvového favorita 🙂

Broskvová pitíčka

Začnu možná trošku netradičně, ale rozhodla jsem se hned na začátek dát recepty na nápoje. Jsou to moji dva favoriti. Všichni je znají, ale většinou ne v domácí verzi. A to je potřeba napravit! Jejich příprava je jednoduchá a jsou opravdu dokonalým osvěžením.

Sangría (foodnotes.cz). Sangría je typické španělské pití na bázi vína, kterému dává další vrstvu chuti ovoce a troška skořice. Broskve v sangrii jsou téměr povinností, dají jí skvělou chuť a samy do sebe vstřebají aroma ostatních ingrediencí. Takže ve finále, je to jako mít osvěžující nápoj a ovocný salát v jednom. Recept na španělskou sangríu najdete tady.

Ledový broskvový čaj (foodnotes.cz). Domácí ledový čaj je zážitek, o který se nesmíme ochudit. A jedním z těch nejlepších je určitě jeho broskvová varianta. Ve srovnání s těmi kupovanými je tak akorát sladký a chuť mu dává skutečná broskev a čajové lístky. 

Pokud jste někdy ledový čaj zkoušeli a tak úplně vám nevyšel, určitě koukněte na tenhle recept. Je totiž potřeba znát ten správný trik :).

Jednoduché dezerty

Broskve si úplně říkají o to být součástí nějakého skvělého jednoduchého dezertu. Použít je můžeme za syrova nebo je můžeme péct, případně vařit.

Broskev plněná kokosovým tvarohem (dify.cz). Naprosto jednoduchý svěží dezert, který je hotový raz dva. Ochucení tvarohu můžeme měnit podle nálady, skvělý je taky třeba karob, mleté mandle, přidat do něj můžeme i jiné ovoce. Recept tady.

Pečené broskve s kardamonem a zmrzlinou (foodnotes.cz). Naprosto jednoduchý a přitom moc dobrý dezert, kombinující chuť broskve a kardamonu. A taky další důvod, proč prostě potřebujeme další várku zmrzliny :). Recept zde. Jinak… u mě jde zásadně o várku zmrzliny domácí (která je mimochodem ohromně jednoduchá, přesvědčit se o tom můžete tady).

Broskvový dezert - pečená broskev se zmrzlinou

Tapiokový puding s kokosovým mlékem a broskví (z katescuisine.cz). Tapiokové pudingy úžasně vypadají a skvěle chutnají, speciálně pokud se při jejich přípravě použilo kokosového mléko. A pokaždé si říkají o to, abychom je vylepšili sezónním ovocem. Recept najdete tady.

Upečme si pořádnou dobrotu!

Buchty, koláče, bublaniny, záviny a poměrně nově třeba i muffiny. Tady všude se budou skvěle vyjímat broskve. Mam tady pár super receptů na broskvové pečení.

Křehký broskvový koláč (z navidlicku.cz). Podle mě povedená obdoba koláčové klasiky s vrstvou těsta, ovoce a drobenkou nakonec, vše vylepšené skořicí. Určitě bych experimentovala s moukami, bílou mouku prakticky nepoužívám a cukr jedině hnědý, znáte mě 🙂 Recept najdete tady.

Jogurtový koláč (z navidlicku.cz). Jogurtové těsto a broskve, no to zní víc než dobře. V tomhle případě se přidalo ještě i pár borůvek a taky vanilka. Recept zde.

Do třetice tu je broskvový nákyp s rybízem (opět z navidlicku.cz). Velké kusy broskví, rybíz, veliká špetka skořice a jednoduché těsto. Letní paráda. Recept je tady.

Zmrzliny a nanuky

Co dodat? V létě přijde osvěžení tohoto typu víc než vhod. Našla jsem hned tři skvělé tipy.

Broskvové nanuky podle kublanka.cz. Jednoduchý recept o 4 surovinách. Pokud nemáte doma zmrzlinovač a nechce se vám se zmrzlinou dělat, tohle může být dost dobrý adept. Můžeme si pohrát s množstvím cukru, já vždycky ubírám a nikdy nepouživám bílý, znáte to :). Pro recept si pojďte sem.

A tady máme další formu broskvového ice tea (ze zezahradydokuchyne.cz). Nanuky z broskví a čaje, zase naprosto jednoduché osvěžení pro letní dny. Kokosové mléko můžeme podle chuti nahradit nějakým jiným, přeci jen kokos je poměrně výrazný (ale díky němu budou mít nanuky exotičtější chuť). Recept najdete tady.

Broskvová zmrzlina s rybízem. A bez laktózy, vlastně bez mléčné složky! Od trikopecky.cz. Tahle zmrzlina vypadá skvěle a taky vyřeší problémy všem, kteří se drží daleko od laktózy. Navíc, díky absenci mléčné/smetanové složky bude svěžejší, o to spíš, když v ní je příjemně kyselý rybíz. Pro recept zaskočte sem.

Salát s broskví

Občas ráda připravím zeleninový salát s troškou ovoce, s broskví jsem to ale ještě nezkoušela. Proto mě moc zaujal tenhle recept…

Salát s borůvkami, broskví a vlašskými ořechy (z broccolicious.cz). Naprosto jednoduchý salát, základ tvoří zelené lupení a doplňuje ho broskev, borůvky, vlašáky a citronovo-medová zálivka. Recept tady.
 

Tak už máte vybráno? 🙂