Domácí jogurtová zmrzlina

Jednoduchá domácí jogurtová zmrzlina

Jogurtová zmrzlina je výborná samotná i v kombinaci s dalšími ingrediencemi – čokoládou, oříšky a hlavně ovocem! A spojení jogurtu a ovoce je extra letní, hodně osvěžující a dosti variabilní.

Tato zmrzlina je spíš jemnější, říz ji dodá případně kyselejší jogurt. Pro sladší chuť přidejte o něco více cukru, rozhodně doporučuju směs ochutnat ještě před jejím přesunem do zmrzlinovače. V receptu je použitý domácí vanilkový cukr, klidně ale použijte jakýkoliv jiný.

Jinak jako vždy, i tady počítám s použitím zmrzlinovače. Je to mašinka za pár stovek a i během jednoho léta si na sebe s klidem vydělá. Více o něm tady. Pokud chcete zmrzlinu zvládnout i bez něj, možností je více. Můžeme směs dát do mrazáku a sem tam vyndat a promíchat. Nebo ji zmrazit a pak rozmixovat.

 

Jogurtová zmrzlina

Délka aktivního vaření
5 min

Celkový potřebný čas
40 min

Délka aktivního vaření
5 min

Celkový potřebný čas
40 min

na 0,5 litru
  1. 250 g jogurtu (2 kelímky)
  2. 150 ml mléka
  3. 150 ml smetany na šlehání
  4. 2 lžíce domácího vanilkového cukru
Postup
  1. V míse smícháme jogurt se smetanou, přidáme mléko a cukr.
  2. Dobře promícháme, abychom dostali hladkou směs.
  3. Přelijeme do zmrzlinovače a necháme vymíchat ve zmrzlinu.
foodnotes.cz http://foodnotes.cz/

Jednoduchý recept na domácí jogurtovou zmrzlinu