Ebook Španělské tapas doma je na světě!

Elektronická kuchařka s recepty na španělské tapas

Poslední měsíce jsem pracovala na jedné vařící výzvě. Na ebooku. Miluju tapas a zároveň vím, jak těžké je najít dobré recepty, podle kterých si je můžeme připravit. Doma mám spoustu kuchařek a pravidelně virtuálně listuju kuchařskými blogy, ale málokdy mě recepty na dobroty označitelné nálepkou tapas zaujmou. Většinou jen narážím na různé jednoduché moderní aperitivy, které jsou fajn, pokud potřebujete rychlé (a nebo nóbl) pohoštění pro návštěvu, ale jsou na míle vzdálené tradiční španělské kuchyni.

Dala jsem se proto do širokého průzkumu, sepisování a testování. Cesta to byla dlouhá, ale moc dobrá. Zkoumala jsem tapas ze všech možných úhlů, hledala regionální speciality i znaky, které tapas spojují napříč Španělskem. Všechny recepty jsem pečlivě sestavila, protestovala a vyladila. Tak, aby všem ukázaly pravé kouzlo tapas.

Recepty na pravé španělské tapas

Výsledkem je sbírka receptů na tradiční tapas, které snadno připravíme z dostupných surovin. Recepty jsem ladila tak, aby se podle nich dobře vařilo. A abychom se u nich nevztekli :).

Aby se ebook dal „uvařit“ od začátku do konce, volila jsem jen takové suroviny, které se snadno seženou (bez provětrání peněženky). Nezařazovala jsem proto recepty pracující s čerstvými rybami a mořskými plody. Na ty dojde někdy příště…

Ebook španělské tapas - jednoduché autentické receptyVlastně si říkám, když se to slovo tapas tolik používá, bylo by fajn uvést jeho význam na pravou míru… Při sestavování kuchařky jsem tapas uchopila v širším pojetí. Když se ve Španělsku večer vyrazí ven, často se to spojí s večeří ve formě tapas. Každý si zobne tu něco, tam něco. Nebo si přátelé v restauraci ke stolu objednají různé dobroty a společně na nich hodují. A nebo třeba odpoledne po výletu zabrousí do baru a ke skleničce si dají něco malého k snědku… Při všech takových příležitostech můžeme mluvit o tapas (a nebo aperitivu).

V užším pojetí pak tapa může představovat malou porci jídla, které bychom si jinak objednali jako běžný chod.

Nicméně co kraj, to trošku jiné používání těchto pojmů. To nejdůležitější zůstává ale stejné – chutné jídlo připravené z kvalitních surovin.

Tapas se mimo jiné proslavily i proto, že se na některých místech servírují zdarma ke skleničce pití. Tento zvyk se dodržuje hlavně na jihu země.

Mimo receptů v ebooku najdete taky soupis surovin, které by určitě neměly chybět ve spíži a to nejdůležitější, co byste o nich měli vědět.

 

Budu moc ráda, pokud moje malá kuchařka pomůže ukázat, jak úžasné tapas jsou. Pokud vám pomůže domů přenést kousek Španělska.

Ebook si můžete zakoupit tady.

 

 

 

[jetpack-related-posts]