Hlíva na kmíně

Hlíva ústřičná na kmíně, jednoduchá příloha

Hlívu ústřičnou doma připravujeme celkem často už spoustu let. Stále se ale držíme spíše jednoduchých receptů, díky kterým si hlívu skutečně vychutnáme. Tenhle je jedním z nich. Hlíva vynikne v celé své kráse (spíše tedy chuti) a doplní ji pouze kmín, jakožto osvědčená společnost snad všech hub.

Takto upravenou hlívu můžeme servírovat společně s masem, různě upravenou zeleninou nebo třeba i jen bramborem. Výborně se ale hodí jako součást grilovacího menu nebo zdravého občerstvení.

Hlíva ústřičná na kmíně

Celkový potřebný čas
13 min

Celkový potřebný čas
13 min

Suroviny
  1. hlíva ústřičná, zhruba 80-100 g na porci
  2. troška másla
  3. sůl
  4. drcený kmín
Postup
  1. Připravíme si hlívu. Očistíme ji, pokud je třeba. Případně z ní připravíme menší kusy, ideálně co nejplošší.
  2. Na pánvi rozpustíme máslo a vložíme do něj hlívu.
  3. Osolíme, okmínujeme a opékáme z obou stran.
  4. Jakmile je hlíva zcela měkká, můžeme podávat.
Další informace a tipy
  1. Můžeme posypat čerstvými bylinkami, třeba posekanou hladkolistou petrželkou.
  2. Skvěle si rozumí i s česnekem. Ten přidáme jemně posekaný do pánve k hlívě, dáváme ale pozor na to, aby se nespálil. Proto je skoro lepší přidat ho až v poslední fázi vaření.
foodnotes http://foodnotes.cz/

Recept z hlívy ústřičnéJednoduchý recept z hlívy ústřičné - hlíva na kmíně