Horký kořeněný jablečný džus

Víno svařené s kořením zná každý. Co ale jablečný džus připravený podobným způsobem?

Kombinace jablek a koření jako skořice či hřebíček umí ohromně zpříjemnit chladnější dny.

Oproti svařáku má jednu ohromnou výhodu – je to nápoj nealkoholický a bude chutnat dětem.

Teplý kořeněný jablečný džus

Celkový potřebný čas
10 min

Celkový potřebný čas
10 min

Suroviny
  1. jablečný džus/mošt
  2. koření dle chuti – celá skořice, hřebíček, badyán, kardamon
Postup
  1. Do hrnce vlijeme džus/mošt a přidáme koření.
  2. Pod pokličkou zahříváme do dosažení teploty těsně pod bodem varu. Teplotu udržujeme po dobu asi 5 minut.
  3. Džus zcedíme/koření vyndáme a podáváme.
Další informace a tipy
  1. Množství a složení koření můžeme libovolně upravovat. Je však třeba myslet na to, že příliš velké množství koření může udělat nápoj nepoživatelný a/nebo dráždivý.
  2. K tomuto účelu se také skvěle hodí kořenící směs Masala chai.
  3. Koření se také může nechat houhovat v džusu zastudena a pak jen krátce zahřát.
foodnotes.cz http://foodnotes.cz/

Horké jablko s kořením - recept