Goji (kustovnice)

Tipy na použití goji alias kustovnice v kuchyni

Goji, to jsou malé obvykle sušené plody rostlin kustovnice cizí nebo kustovnice čínské. Řadí se do kategorie superfoods, protože obsahují mnoho prospěšných látek a mají řadu pozitivních účinků na lidský organismus. To je už po tisíce let dobře známo například…

Číst dál...

Kopr v kuchyni

Použití kopru v kuchyni - tipy , co s ním

Kopr je skvělá bylinka, se kterou se setkáme v mnoha světových kuchyních a ohromné spoustě moc dobrých jídel. Načerpejte inspiraci a něco dobrého si s ním připravte, nebudete litovat! 🙂 O kopru Kopr je jednoletá bylinka z čeledi miříkovitých. V…

Číst dál...

Chřest

Chřest a jeho použití v kuchyni

Chřest je jarní zeleninou, která je snadno upravitelná a svojí krásnou zelenou barvou prozáří naše menu. Jako každá jiná, i chřest má spoustu pro tělo přínosných látek a určitě je výborným zpestřením jídelníčku. Tento článek je převážně o zeleném chřestu,…

Číst dál...

Šalvěj

Šalvěj - její použití v kuchyni

Šalvěj je považována často jen za léčivku, po které saháme při náběhu na angínu. Je to ale přitom bylinka, které se hojně využívá i v kuchyni. Její léčebné účinky jsou takovým moc příjemným bonusem (pokud vás zrovna nic netrápí:)). O…

Číst dál...

Bazalka

Bazalka v kuchyni - tipy k jejímu použití

Bazalka patří mezi nejčastěji používané bylinky, umí oživit spoustu pokrmů a dodat jim mnohé cenné látky. Nejvíce se pojí s italskou kuchyní, i když svůj původ má na úplně jiném kontinentě. Je hodně univerzální a výborně se hodí do lehkých…

Číst dál...

Badyán

Badyán - jak a k čemu ho použít?

Badyán, to jsou úžasně voňavé hvězdičky, které oživí spoustu našich pokrmů. A jako jakékoliv jiné koření, přinese i další užitek – pro naše zdraví. Badyán se určitě vyplatí naučit se používat, a to jak do sladkých tak i slaných jídel….

Číst dál...

Mascarpone

Italský krémový sýr mascarpone

Mascarpone se proslavilo hlavně díky tiramisu, tedy asi nejznámějšímu italskému dezertu. Je úžasně krémové a jemné a jeho použití je mnohem širší. Co je mascarpone? Mascarpone je tradiční italský mléčný produkt řadící se mezi sýry. Vyrábí se ze smetany za…

Číst dál...

Kakaové máslo

Kakaové máslo a jeho použití

Kakaové máslo se konečně dostalo na trh a do našeho povědomí. Pozor, pokud není uvedeno na konkrétním produktu jinak, kakaové máslo nemá RAW kvalitu! Co je kakaové máslo? Kakaové máslo je rostlinný tuk, získaný z kakaových bobů. Při pokojové teplotě…

Číst dál...