Quinoa

Co je quinoa a jak ji použít kuchyni

Quinoa se v posledních pár letech zařadila mezi superpotraviny. Proč si toto místo vysloužila a jak ji můžeme použít? Co je quinoa? Quinoa je pseudoobilovinou, příbuznou amarantu. Jedná se o semínka rostliny zvané merlík čilský, jehož domovinou je Latinská Amerika. Dodnes…

Číst dál...

Goji (kustovnice)

Tipy na použití goji alias kustovnice v kuchyni

Goji, to jsou malé obvykle sušené plody rostlin kustovnice cizí nebo kustovnice čínské. Řadí se do kategorie superfoods, protože obsahují mnoho prospěšných látek a mají řadu pozitivních účinků na lidský organismus. To je už po tisíce let dobře známo například…

Číst dál...

Kopr v kuchyni

Použití kopru v kuchyni - tipy , co s ním

Kopr je skvělá bylinka, se kterou se setkáme v mnoha světových kuchyních a ohromné spoustě moc dobrých jídel. Načerpejte inspiraci a něco dobrého si s ním připravte, nebudete litovat! 🙂 O kopru Kopr je jednoletá bylinka z čeledi miříkovitých. V…

Číst dál...

Chřest

Chřest a jeho použití v kuchyni

Chřest je jarní zeleninou, která je snadno upravitelná a svojí krásnou zelenou barvou prozáří naše menu. Jako každá jiná, i chřest má spoustu pro tělo přínosných látek a určitě je výborným zpestřením jídelníčku. Tento článek je převážně o zeleném chřestu,…

Číst dál...

Šalvěj

Šalvěj - její použití v kuchyni

Šalvěj je považována často jen za léčivku, po které saháme při náběhu na angínu. Je to ale přitom bylinka, které se hojně využívá i v kuchyni. Její léčebné účinky jsou takovým moc příjemným bonusem (pokud vás zrovna nic netrápí:)). O…

Číst dál...

Bazalka

Bazalka v kuchyni - tipy k jejímu použití

Bazalka patří mezi nejčastěji používané bylinky, umí oživit spoustu pokrmů a dodat jim mnohé cenné látky. Nejvíce se pojí s italskou kuchyní, i když svůj původ má na úplně jiném kontinentě. Je hodně univerzální a výborně se hodí do lehkých…

Číst dál...