Jednoduché křehké špaldové sušenky

Recept na jednoduché sušenky ze špaldové mouky a másla

Dlouho jsem si říkala, že by se hodilo mít recept na jednoduché špaldové sušenky, které si lze sbalit třeba na svačinu. Jako první variantu jsem zvolila křehoučké, naprosto jednoduché připravené prakticky jen z mouky a másla. Trošku sladkosti jim dodává třtinový cukr, ale skutečně jen trošku.

Jednoduché křehké špaldové sušenky

Délka aktivního vaření
20 min

Celkový potřebný čas
35 min

Délka aktivního vaření
20 min

Celkový potřebný čas
35 min

Suroviny
  1. 200 g špaldové mouky (u mě celozrnné), případně další na pomoučení podložky
  2. 120 g másla
  3. 2 lžíce (tj. zhruba 24 g) přírodního třtinového cukru
  4. špetka soli
  5. *
  6. množství na zhruba jeden plech
Postup
  1. Ze všech surovin vypracujeme těsto. (ze začátku se bude zdát, že se ingredience nespojí, ale po chvilce se to přeci jen podaří).
  2. Pokud máme čas, můžeme těsto uložit na chvilku do lednice.
  3. Z těsta formujeme/vykrajujeme sušenky silné asi 0,5 cm a klademe na plech. Pokud potřebujeme, pomoučíme si podložku
  4. Pečeme v troubě rozžhavené na 180 stupňů po dobu asi 12-15 minut.
foodnotes http://foodnotes.cz/

Špaldové sušenky - jednoduchý recept