Kopr patří mezi moje nejoblíbenější bylinky a ohromně se mi líbí, jak jednoduše se dá v kuchyni použít. Tenhle recept není ani tak receptem jako spíš tipem, jak snadno a rychle použít kopr na vylepšení ryby.
Koprové máslo v sobě kombinuje dvě ingredience, které k rybě výborně pasují a dobře se užije i k ochucení dalších věcí, třeba brambor.
Poměr surovin záleží na vlastní chuti, já preferuju co nejvíc bylinky.
Koprové máslo
2016-12-15 18:04:38
Celkový potřebný čas
5 min
Suroviny
- máslo
- čerstvý kopr, jemně nasekaný
Postup
- Máslo necháme povolit nebo, pokud máme čas, ho rozpustíme.
- Do másla důkladně vmícháme najemno nasekaný kopr.
- Pokud máme časovou rezervu, směs necháme v ledničce ztuhnout. Máme možnost k tomu použít i různé formy, abychom dostali třeba úhlednou kostku nebo bábovičku.
aromarecepty https://aromarecepty.cz/