Meloun s mátou a limetkou

Recept na vodní meloun s mátou a limetkou

Když mi nedávno pod ruku přišla knížka Léčivá síla ovoce a zeleniny, jednou z prvních nalistovaných stran byla ta s červeno-zelenou kompozicí z melounu, máty a limetky. A mně bylo jasné, že to musím zkusit. Bylo to krásné na pohled, jednoduché na přípravu a hlavně naprosto dokonale osvěžující do letošních veder.

Když jsem si meloun takto poprvé vychutnávala, bylo to jako jíst melounové mojito. Co vám budu říkat, naprostá paráda (nejen) do pětatřicítek.

Množství ingrediencí není třeba specifikovat, každý ať si tohle „mojito“ namíchá podle své chuti a možností. Jen bych asi osobně vždy preferovala mátu ne peprnou, ale třeba mátu kadeřavou nebo mojitovou.

 

Meloun s mátou a limetkou

Celkový potřebný čas
3 min

Celkový potřebný čas
3 min

Suroviny
  1. vodní meloun
  2. pár lístků máty, nasekané
  3. asi lžička čerstvě vymačkané limetkové (nebo citronové) šťávy
Postup
  1. Meloun nakrájíme na kousky, posypeme nasekanou mátou a zakápneme limetkovou (citronovou) šťávou.
foodnotes http://foodnotes.cz/

A ještě pár tipů podle knížky… Meloun je nejlepší jíst jako první jídlo. Dneska jsem jím tedy začala den a bylo to parádní.

Podle Anthonyho jsou melouny skutečným pokladem obsahujícím spoustu enzymů a koenzymů. Říká, že jsou jako „nitrožilní výživa“. Žaludkem totiž jen prolétnou a rychle a snadno se tráví.  K tomu má meloun očistnou schopnost a pomáhá z těla vyplavovat usazené škodliviny. A určitě stojí i za zmínku, že meloun patří mezi nejzásaditější potraviny.

Pokud se chcete o knížce, ze které tento recept pochází, dozvědět víc, můžete si přečíst recenzi na dify, článek tady na foodnotes a nebo mrknout přímo na Metaforu, která knihu vydala. Jednoduchý recept na meloun s mátou a limetkou