Nadýchané vafle (s kvasnicemi)

Jednoduché domácí vafle s kvasnicemi

Už tu byl jeden recept na rychlou verzi vaflí – s práškem do pečiva. Byly skvělé, ale přeci jen mě lákaly ještě takové ty vymazlené nadýchané vafle. Tak jsem se do nich pustila.

Recept je ještě jednodušší. K získání nadýchanosti použijeme kvasnice, skvěle poslouží ty sušené ze sáčku.

Zdánlivou nevýhodou je, že těsto musíme nechat nějakou dobu před pečením vaflí ležet. Teď ale přijde ten zajímavý moment. Těsto si klidně můžeme připravit večer předem a mít ho v lednici připravené na ráno. Ráno nás tedy čeká jen zapnout vaflovač a už můžem péct!

Nadýchané vafle (s kvasnicemi)

Suroviny
  1. 100 g mouky
  2. 125 ml mléka
  3. 2 lžíce rozpušteného másla
  4. 1 lžíce cukru (třtinového nebo jiného sladidla)
  5. 1 vejce
  6. 0.5 lžičky sušených kvasnic
  7. špetka soli
  8. *
  9. Pokud raději zvolíte čerstvé droždí, počítejte tak s 5 g
  10. Toto množství mi vydá na 4 ks hranaté vafle, respektive na dvě „dvojčata“.
Postup
  1. V míse smícháme všechny ingredience a dostaneme těstíčko. Pokud máte čerstvé kvasnice, tak je nejdříve rozmíchejte v trošce mléka a nechte tak 15 minut stát. Až poté vymíchejte ze všech surovin těsto.
  2. Mísu přikryjeme folií nebo víkem a uložíme do chladničky. Nebo necháme těsto při pokojové teplotě pracovat asi hodinu.
  3. Ráno (nebo za hodinu) už můžeme rovnou péct.
foodnotes http://foodnotes.cz/

Pokud máte zrovna málo času, můžete zkusit tyto vafle s práškem do pečiva.

Skvělé domácí vafle - nejlepší a nejjednodušší recept