Overnight oat

Jednoduchý overnight oat - univerzální recept

Overnight oat je jednou z nejrychlejších verzí dobré snídaně. Jedná se vlastně o předmáčené ovesné vločky, jejichž příprava zabere opravdu minutu. Jen je tam jediný háček, pravda… potřebujeme si je připravit předem. To znamená, že večer předtím strávíme tu necelou minutku přípravou naší snídaně. Ráno už jen vyndáváme z ledničky a můžeme snídat.

Overnight oat lze vylepšit tisíci způsoby. Každý den může být jiný, podle toho, na co máme chuť nebo co jsme ulovili předtím na trhu či v obchodě.

Celkově máme dvě metody, jak ho obohatit o další suroviny. Vybrané ingredience můžeme vmíchat hned na začátku, budou se tedy máčet přes noc společně s vločkami. Tento způsob je nejvhodnější třeba pro semínka a oříšky. Ty totiž taky nasají vlhkost a živiny z nich jsou pro nás lépe využitelné. Typickým případem je třeba lněné semínko nebo chia.

Těsně před snídaní pak můžeme přidat další suroviny – třeba ovoce, sušené ovoce, kvalitní džem, ovocné pyré, koření…

Skvěle overnight oat vylepší třeba… kakao a kokos nebo sušené švestky nebo višňový džem nebo med a včelí pyl.

Overnight oat

Porce: 1
Délka aktivního vaření
1 min

Délka aktivního vaření
1 min

Suroviny
  1. 1 šálek ovesných vloček
  2. 1 šálek tekutiny – mléko, rostlinné mléko etc.
  3. *
  4. Možný univerzální poměr je 1:1, dle libosti ho můžeme upravovat.
Postup
  1. Vločky, tekutinu a případně další ingredience smícháme a uložíme do ledničky nejlépe v uzavíratelné skleničce.
  2. Po uležení (tj. po několika hodinách či druhý den) případně promícháme, pokud je třeba.
foodnotes http://foodnotes.cz/

 

Jednoduchý overnight oat - univerzální recept