Rybí pomazánka

Jednoduchý recept na domácí rybičkovou pomazánku

Rybí alias rybičková pomazánka je jedním z nejsnazších způsobů, jak do jídelníčku zařadit mořské ryby.

Nejspíš i tady platí, že kolik rodin, tolik receptů. Berte proto tento hlavně jako inspiraci a připomínku toho, že rybičková pomazánka je skvělým řešením svačiny i večeře.

Pomazánka se typicky dělá ze sardinek v oleji, ale lze použít i jiné úpravy sardinek nebo jiné rybky.

Jinak ještě bych měla zmínit, že kvalitní ryby v plechu jsou plnohodnotnou surovinou, nepotřebují konzervanty ani aditiva.

Rybí pomazánka

Celkový potřebný čas
5 min

Celkový potřebný čas
5 min

Suroviny
  1. 2 krabičky sardinek v oleji
  2. 60 g másla
  3. 60 g sýru typu žervé
  4. sůl & pepř
  5. půl lžičky hořčice
Postup
  1. V misce utřeme máslo s žervé.
  2. Rybičky zcedíme, rozmačkáme vidličkou a vmícháme do směsi másla a žervé.
  3. Přidáme hořčici, osolíme a opepříme. Dobře promícháme a dochutíme.
Další informace a tipy
  1. Množství másla můžeme libovolně snížit nebo nahradit sýrem.
  2. Velmi často se do pomazánky dává velmi jemně pokrájená cibulka.
  3. Nakládaná okurka není povinná, ale dodá tomu svěžest. Můžeme ji položit na vršek nebo najemno nakrájenou zamíchat do pomazánky.
foodnotes http://foodnotes.cz/

 Jednoduchý recept na domácí rybičkovou pomazánku