Rybí alias rybičková pomazánka je jedním z nejsnazších způsobů, jak do jídelníčku zařadit mořské ryby.
Nejspíš i tady platí, že kolik rodin, tolik receptů. Berte proto tento hlavně jako inspiraci a připomínku toho, že rybičková pomazánka je skvělým řešením svačiny i večeře.
Pomazánka se typicky dělá ze sardinek v oleji, ale lze použít i jiné úpravy sardinek nebo jiné rybky.
Jinak ještě bych měla zmínit, že kvalitní ryby v plechu jsou plnohodnotnou surovinou, nepotřebují konzervanty ani aditiva.
Rybí pomazánka
2017-03-20 19:59:16
Celkový potřebný čas
5 min
Suroviny
- 2 krabičky sardinek v oleji
- 60 g másla
- 60 g sýru typu žervé
- sůl & pepř
- půl lžičky hořčice
Postup
- V misce utřeme máslo s žervé.
- Rybičky zcedíme, rozmačkáme vidličkou a vmícháme do směsi másla a žervé.
- Přidáme hořčici, osolíme a opepříme. Dobře promícháme a dochutíme.
Další informace a tipy
- Množství másla můžeme libovolně snížit nebo nahradit sýrem.
- Velmi často se do pomazánky dává velmi jemně pokrájená cibulka.
- Nakládaná okurka není povinná, ale dodá tomu svěžest. Můžeme ji položit na vršek nebo najemno nakrájenou zamíchat do pomazánky.
aromarecepty https://aromarecepty.cz/