Zelený chřest na másle a česneku

Jednoduchý jarní recept - zelený špargl na másle s česnekem

Chřest a jeho krásná zelená barva patří k jaru. Takže aspoň párkrát na něj musí dojít každý rok. Naštěstí ale není potřeba nic složitého vymýšlet, chřest může být připravený natotata a můžeme ho přidat na talíř jako přílohu.

Právě pro takovou jednoduchou možnost jsem se rozhodla i já tentokrát. Stačilo špargl hodit do pánvičky s máslem a česnekem a chviličku si počkat. A mohlo se servírovat.

Zelený chřest na másle a česneku

Porce: 2
Celkový potřebný čas
12 min

Celkový potřebný čas
12 min

Suroviny
  1. 250 g čerstvého zeleného chřestu
  2. 2 lžíce másla
  3. 2 stroužky česneku (nebo podle chuti), nakrájené na drobno
  4. sůl
  5. volitelně: čerstvá citronová šťáva
Postup
  1. Chřest si připravíme – opláchneme a okrojíme tvrdé části stonků. V mém případě stačilo odkrojit málo, jen ty nafialovělé konce, jinak čerstvý chřest může být často použitelný i v celé své délce.
  2. Na pánvi rozehřejeme máslo a do něj pak vhodíme česnek. Párkrát promícháme.
  3. Přidáme chřest, oheň stáhneme na spíš slabší a přikryjeme pokličkou.
  4. Pod pokličkou děláme do doby, než bude chřest sytě zelený a měkký, tedy zhruba 8 minut. Během vaření ho případně obrátíme, pokud je třeba.
  5. Nakonec osolíme a případně dochutíme citronovou šťávou.
foodnotes.cz http://foodnotes.cz/

Čerstvý zelený chřest na másle s česnekem - jednoduchý jarní zeleninový recept