Jednoduché masové směsi jsou tím, co nám často zachrání (hladový) krk. Tahle „čína“ je bezesporu jednou z nich. Je velmi jednoduchá na přípravu, nenáročná na suroviny a chuťově výborná. Dá se jí navíc připravit větší množství a mít ji tak až tři dny přichystanou v ledničce.
Jen pro úplnost je potřeba říct ještě jednu drobnost – toto samozřejmě není autentický čínský recept. Nezařadila bych ho kategorie čínské kuchyně, ale to vůbec nevadí :).
„Čína“
2016-03-13 08:41:24
Porce: 2
Celkový potřebný čas
20 min
Suroviny
- 300 g masa, nejlépe krůtího či kuřecího, nakrájeného na nudličky
- 1/2 středně velké cibule, nakrájená na tenká čtvrtkolečka
- 1 žloutek
- 2-3 lžíce oleje (olivového, slunečnicového)
- 2 lžíce kvalitní sojové omáčky
- 1 vrchovatá lžíce škrobu (např. maizeny, solamylu)
- 1 lžička soli
- pepř
Postup
- V míse promícháme všechny suroviny, opepříme, jak jsme zvyklí.
- Pokud nám to čas dovolí, uložíme mísu (přikrytou folií nebo zavíčkovanou) do lednice na alespoň 2 hodiny. Je to lepší, není to ale nutné.
- Nakonec směs opečeme na větším ohni na pánvi tak, aby byly všechny kousky masa ze všech stran opečené. Můžeme dále dochutit pepřem a sojovou omáčkou.
Další informace a tipy
- Směs můžeme mít připravenou lednici až 3 dny. V tom případě je lepší přidat více oleje tak, aby bylo maso pokryté.
- Skvěle se do směsi hodí i další suroviny jako třeba mungo výhonky
aromarecepty https://aromarecepty.cz/