Čokoládové mléko ochucené a ovoněné pomerančem

Nejlepší čokoládové mléko s pomerančovou esencí

Teplé kakao nebo čokoládové mléko v chladných měsících zahřeje nejen tělo. Vsadím se ale, že takové, na které vám dneska přináším recept, jste ještě nepili. Je totiž mnohem voňavější a chutnější a pro naše tělo přínosnější. Je totiž vylepšené pár kapkami pomerančového esenciálního oleje, díky kterému bude lehce pomerančově provoněné a ochucené.

Samozřejmě, největší fór je právě v esenciálním oleji, takže si zvolte klidně váš oblíbený způsob, jak si připravit kakao, které si pak ochutíte. 

 

Recept:

Suroviny:

Postup:

Mléko dáme společně s čokoládou zahřívat na mírném plameni.

Mezitím si do šálku nakapeme Solubol (nejdřív lahvičkou zatřepeme) a esenciální olej. Lžičkou dobře promícháme, pomůže nám, pokud šálek nakloníme a tekutinu necháme stéct do růžku.

Mléko průběžně mícháme a jakmile se nám v něm čokoláda dokonale rozpustí, zalijeme jím voňavou směs v šálku.

Nakonec dobře promícháme, podáváme, opakujeme… Ale snažíme se nevytvořit si závislost :).

 

Jako vždy, nemůžu zapomenout na poučení… Použité esenciální oleje musí být určené přímo pro použití do potravin. My používáme esenciální oleje Terpenic Labs, najdete je i u nás v e-shopu. Určitě doporučujeme informované využívání esenciálních olejů. Spoustu základních informací najdete u nás na blogu prostemiluju. U žen těhotných a kojících, dětí a osob s chronickými chorobami doporučujeme větší opatrnost.  

Jak ochutit kakao nebo čokoládové mléko?

Nejlepší čokoládové mléko s pomerančovou esencí