Domácí krutony

Recept na domácí krutonky nejen do polévky

Domácí krutony jsou velmi snadné na přípravu a hodí se k doplnění polévek či salátů. Pokrmu dodají na sytosti a pro tělo budou znamenat energii v podobě sacharidů. K jejich přípravě můžeme použít jakýkoliv druh pečiva, skvělě se tak hodí různé celozrnné druhy a samozřejmě použít můžeme i pečivo bezlepkové.

Domácí krutony

Celkový potřebný čas
10 min

Celkový potřebný čas
10 min

Suroviny
  1. pečivo dle vlastní volby
  2. olej, ideálně olivový
  3. volitelné: sůl, libovolné koření, bylinky
Postup
  1. Pečivo nakrájíme na přibližně stejně velké kostičky.
  2. Na pánvi rozehřejeme trošku oleje, přidáme kostičky pečiva.
  3. Průběžně mícháme a tím zajistíme, že se rovnoměrně opečou ze všech stran.
  4. Podle chuti osolíme, případně okořeníme.
Další informace a tipy
  1. Můžeme použít i máslo.
  2. Ke kostičkám pečiva můžeme přidat čerstvé nasekané bylinky.
  3. Krutony můžeme dle chuti pokapat olivovým olejem.
foodnotes.cz https://foodnotes.cz/

Jednoduchý a rychlý recept na domácí krutony