Horký zázvorový čaj

Jednoduchý horký zázvorový čaj

Domácí zázvorový čaj, pěkně horký, je moc příjemným pitím během chladných měsíců. V období nachlazení a chřipek nám pomůže bojovat s bacily a držet si je od těla.

K jeho přípravě nám stačí jen zázvor, ale díky spoustě dalších ingrediencí ho můžeme vylepšit podle chuti. Třeba skořicí, pepřem či kajenským pepřem, mátou, meduňkou… a samozřejmě citronovou nebo limetkovou šťávou i medem.

Horký zázvorový čaj

Porce: 1
Celkový potřebný čas
8 min

Celkový potřebný čas
8 min

Suroviny
  1. 250 ml vody
  2. 1 lžička strouhaného zázvoru
  3. + případně další ingredience dle chuti: čerstvá citronová/limetková šťáva, med, celá skořice, kuličky pepře, papričky kajenského pepře, listy máty, meduňky…
Postup
  1. V rendlíku přivedeme k varu vodu.
  2. Do vařící vody vhodíme ingredience a pod pokličkou necháme vařit na nejnižší stupeň asi 5 minut.
  3. Zcedíme a podáváme.
Další informace a tipy
  1. Důležité je vařit pod pokličkou. Esenciální oleje, které se vypaří, se tak zadrží.
foodnotes.cz https://foodnotes.cz/

Domácí zázvorový čaj, jednoduchý  recept