Vaření rýže v papiňáku
Vaření rýže v papiňáku je tak geniální! A je názornou ukázkou toho, jak papiňák – tedy ten elektrický, umí neskutečně usnadnit život. Už si nedovedu představit, že bych rýži vařila jinak. Vaření rýže v elektrickém papiňáku je totiž naprosto bez…
Číst dál...Vaření cizrny v papiňáku (snadno & rychle)
Jak uvařit cizrnu snadno a rychle? Odpověď je jednoduchá. V papiňáku. Cizrna a luštěniny obecně jsou moc fajn, ale často si je nedáme možná proto, že na jejich přípravu musíme myslet dopředu a nebo se spokojit třeba s mírně rozvařenou…
Číst dál...Rozdíly v použití studeného, změklého a rozpuštěného másla
Některé recepty specifikují, jakou teplotu má mít použité máslo, případně počítají s dalším chlazením. Proč? Jaký vliv má teplota másla na konečný výsledek a kdy je to pro nás důležité? Vychlazené máslo Použití studeného másla slouží k dosažení křupavosti a…
Číst dál...Jak připravit artyčoky?
Artyčoky jsou zdravé a dá se z nich uvařit spousta dobrot, nicméně je s jejich přípravou spojená určitá práce – která je ovšem jednoduchá, pokud víte, jak na to. U artyčoků je potřeba vypreparovat jejich měkké srdíčko, protože vnější část…
Číst dál...Jak vařit knedlíky v páře?
Ze začátku bylo vaření knedlíků trošku boj. Občas popraskaly, občas se z nich odmočilo na můj vkus příliš hmoty a krájení taky nebylo největší zábava. Pak jsem ale objevila vaření knedlíků v páře. Je to ten nejjednodušší a nejjistější způsob,…
Číst dál...Vaření luštěnin v papiňáku (rychle a klidně bez předmáčení)
Luštěniny jsou výbornou surovinou, akorát to vaření je trochu otrava, že? Dát je s dostatečným předstihem namočit a pak ještě dlouho vařit, hlídat množství vody v hrnci… Aspoň takto vypadá jejich příprava, pokud je vaříme v klasickém hrnci. Od té…
Číst dál...Jak upéct batáty?
Čas podzimu a zimy je obdobím sladkých brambor – batátů. Zpracovávají se všelijak, v mnoha případech se ale začíná jejich upečením. Pak se dají servírovat jako příloha nebo se z nich dá připravit spousta sladkých i slaných věcí, ať už…
Číst dál...Jak vykostit lososa a připravit filety?
Losos patří mezi nejoblíbenější ryby. Ale pozor, pokud se vám doma objeví pořádný celý losos, ještě není nic vyhráno. Je potřeba vědět, jak ho správně naporcovat. A to speciálně, pokud ho chcete použít třeba na přípravu sushi. Celý losos se…
Číst dál...Avokádo – jak koupit, nechat dozrát a skladovat
Avokádo, plod stromu nazývaného hruškovec přelahodný, patří mezi superpotraviny a stále častěji se objevuje na našich stolech. Bohužel dost často se lidé ale „napálí“ a po rozkrojení plodu zjistí, že je avokádo dobré leda tak na vyhození. A to je…
Číst dál...Jak uvařit quinou? Jednoduše!
Quinoa je v našich končinách relativní novinkou mezi supersurovinami. Její příprava je velmi snadná a poměrně rychlá, za 20 minut máme hotovo. Můžeme si ji navařit na pár dní dopředu a pak s ní připravovat různá jídla. Skvěle se hodí…
Číst dál...