Jak vykostit lososa a připravit filety?

Jak vykostit celého lososa? A jak z něj připravit filety a kousky na sushi?

Losos patří mezi nejoblíbenější ryby. Ale pozor, pokud se vám doma objeví pořádný celý losos, ještě není nic vyhráno. Je potřeba vědět, jak ho správně naporcovat. A to speciálně, pokud ho chcete použít třeba na přípravu sushi.

Celý losos se dá poměrně snadno zpracovat tak, aby nám vznikly úhledné filety. Tento úkol se dá ale taky výborně nezvládnout :). Takže… moc doporučuju následující video! Velmi dobře je na něm vidět, jak z lososa připravit filety.

A počítejte s tím, že kromě lososa taky budete potřebovat extra ostrý nůž. A pokud budete lososa konzumovat za syrova, tak velmi dbejte na čistotu :).

Video sdílel na youtube kanál Hiroyuki Terada – Diaries of a Master Sushi Chef, u kterého najdeme přípravu sushi a dalších jídel a taky další zajímavá instruktážní videa.
 
 
A abychom nezapomněli… ze zbytků, které dáme stranou, můžeme připravit třeba vývar. Díky tomu využijeme maso opravdu do posledního kousíčku a navíc získáme další možnost, jak si vychutnat chuť moře!

[jetpack-related-posts]