Játra na cibulce (s mletou paprikou)

Játra na cibulce, jednoduchý klasičký český recept

Játra na cibulce patří, dle mého, ke klasikám, které připravíme snadno a levně. Možná nepřijdou k chuti každý týden, ale jednou za čas si na nich, aspoň teda já, skutečně moc pochutnám.

K játrům si dávám zásadně rýži, kterou díky Instant Potu mám taky uvařenou rychle a bezbolestně. Ale hodí se k nim i různé úpravy brambor.

 

Játra na cibulce (s mletou paprikou)

Porce: 4
Celkový potřebný čas
30 min

Celkový potřebný čas
30 min

Suroviny
  1. 500 g jater (drůbežích, vepřových nebo hovězích)
  2. 1 středně velká cibule, nadrobno pokrájená
  3. 500-600 ml vývaru/vody, ideálně ohřáté
  4. 2 lžíce sádla nebo oleje
  5. 2-3 lžíce mouky
  6. 1 lžička sladké mleté papriky
  7. sůl & pepř
Postup
  1. Játra omyjeme a odstraníme blanky. Já je neodstraňuju kompletně, zaměřím se jen na ty tužší. Nakrájíme játra na nudličky.
  2. Na pánvi rozehřejeme sádlo/olej a osmahneme na něm cibulku, do zlatova až lehce do hněda.
  3. Přidáme játra a za průběžného míchání necháme kousky zatáhnout ze všech stran.
  4. Přisypeme mouku. Pokud chceme méně omáčky, dáme jen 2 lžíce. Průběžně chviličku mícháme, aby se mouka osmahla.
  5. Přidáme papriku a asi 20 vteřin mícháme a vlijeme vývar/vodu, asi 400 ml pro začátek.
  6. Necháme dusit zhruba 15 minut nebo do doby, kdy budou játra měkká a uvnitř uvařená.
  7. Průběžně ještě korigujeme hustotu přidáním potřebného množství tekutiny.
  8. Nakonec osolíme a opepříme.
aromarecepty https://aromarecepty.cz/

Jak připravit játra na cibulce? Jednoduše, rychle, chutně

[jetpack-related-posts]