Jednoduché španělské torrijas se skořicí

Španělské torrijas se skořicí (bez smažení)

Torrijas na první pohled možná ničím nezaujmou. Jsou vlastně jen kusem pečiva obaleného ve vejci a usmaženého nebo upečeného v troubě. Ale! Stačí ochutnat a je jasné, že zas tak obyčejné nejsou.

Torrijas připomínají francouzské tousty. Připravují se tradičně z bílého, ne zrovna čerstvého pečiva. Můžou se ochutit na spoustu způsobů. Třeba typické velikonoční torrijas se obvykle připravují s vínem. Báječně chutnají i medové a nebo pořádně kořeněné, k jejichž přípravě jsme použili směs anýzu, kardamomu, skořice a citronové kůry.

Jednou z nejzásadnějších otázek přípravy však je: trouba nebo pánev? Tradičně se totiž torrijas smaží v oleji. Ti, co si je raději vychutnají ve zdravější verzi, je však opečou v troubě. Tak jako já. Je s tím totiž míň práce, je to zdravější a úspornější.

A tak jako u spousty dalších receptů, i tady bychom těžko hledali ten jediný správný. Co rodina, to jiné chutě a preference. Já vybrala jednoduchý recept se skořicí.

Naservírovat tuhle drobnost můžeme jako dezert a nebo si ji vychutnat ke snídani.

Jednoduché španělské torrijas se skořicí

Délka aktivního vaření
5 min

Celkový potřebný čas
15 min

Délka aktivního vaření
5 min

Celkový potřebný čas
15 min

Suroviny
  1. alespoň den staré pečivo, nakrájené na plátky
  2. rozšlehané vejce (na 70 g bagety jsem potřebovala jedno menší vejce)
  3. mléko
  4. domácí skořicový cukr
Postup
  1. Plátky pečiva nejdřív namočíme v mléku. Já to udělala tak, že jsem si dala vždy jeden plátek do talíře, pomalu na něj lila mléko, dokud ho pečivo bylo schopné absorbovat.
  2. Všechny v mléce namočené plátky obalíme ve vajíčku a naklademe na plech vyložený pečícím papírem.
  3. Dáváme péct do trouby vyhřáté na 220 stupňů, ideálně zapnuté na gril. Hlídáme je, po asi 10 minutách by měly mít plátky zlatou kůrčičku, vevnitř by měly být měkké a vláčné, ale při píchnutí by z nich nemělo téct mléko.
  4. Nakonec poprášíme skořicovým cukrem a můžeme podávat.
aromarecepty https://aromarecepty.cz/

Španělské torrijas se skořicí, pečené v troubě. Jednoduchý recept na skvělou snídaniŠpanělské torrijas se skořicí, pečené v troubě. Jednoduchý recept na skvělou snídani

[jetpack-related-posts]