Koprové máslo, třeba k rybě

Recept na jednoduché koprové máslo, nejen k rybě

Kopr patří mezi moje nejoblíbenější bylinky a ohromně se mi líbí, jak jednoduše se dá v kuchyni použít. Tenhle recept není ani tak receptem jako spíš tipem, jak snadno a rychle použít kopr na vylepšení ryby. 

Koprové máslo v sobě kombinuje dvě ingredience, které k rybě výborně pasují a dobře se užije i k ochucení dalších věcí, třeba brambor.
 
Poměr surovin záleží na vlastní chuti, já preferuju co nejvíc bylinky.
 

Koprové máslo

Celkový potřebný čas
5 min

Celkový potřebný čas
5 min

Suroviny
  1. máslo
  2. čerstvý kopr, jemně nasekaný
Postup
  1. Máslo necháme povolit nebo, pokud máme čas, ho rozpustíme.
  2. Do másla důkladně vmícháme najemno nasekaný kopr.
  3. Pokud máme časovou rezervu, směs necháme v ledničce ztuhnout. Máme možnost k tomu použít i různé formy, abychom dostali třeba úhlednou kostku nebo bábovičku.
foodnotes.cz https://foodnotes.cz/

Recept na přípravu bylinkového - koprového másla k rybě