Pečáky s tvarohem na 5 způsobů

Pečáky - 5 tipů na jednoduché ochucení tvarohu k nim

Pečáky miluju. Vždycky si na nich pochutnám. Jsou důkazem, že i obyčejná levná jídla nás můžou potěšit.

Kolik rodin, tolik receptů na pečáky. U nás doma jsme je vždycky jedli s ochuceným tvarohem a na vršek přišel lupínek másla. Nikdy nebyly stejné, vždycky jsme do tvarohu přidali ingredience dle toho, co nám vyrostlo v truhlíku či zbylo ve spíži.

Nesmím zapomenout na základ tohoto jídla – tím jsou pečené brambory. Pokud mají pěknou slupku, stačí je odrbat, jinak je oloupeme. Malé brambory můžeme nechat vcelku, větší pokrájíme. Snažíme se, aby měly všechny přibližně stejnou velikost. Pečeme je v troubě na 190-200 stupňů v závislosti na velikosti nějakých 40-60 minut. Můžeme je potřít olejem a případně vymastíme i pekáček, ve kterém je pečeme.

Taky bych řekla pár slov k tvarohu. Každý ať si vybere tak tučný tvaroh, jaký mu chutná. Skvělou alternativou je taky vykapaný jogurt, ten používáme poslední roky my. V některých zemích – třeba ve Španělsku, se těžko dobrý tvaroh shání, takže vykapaný jogurt je parádním řešením. Stačí dát tučnější jogurt do sítka, cedníčku nebo plátna, posadit to na misku a v lednici z něj nechat vykapat tekutinu.

S cibulí a kmínem

Jednoduchá, výborná varianta, na kterou máme suroviny vždycky po ruce. Do tvarohu stačí vmíchat na jemno pokrájenou cibulku, klidně červenou, přidat drcený kmín a sůl.

S cibulí a mletou paprikou

Další jednoduchá a na suroviny naprosto nenáročná kombinace. U papriky můžeme klidně namíchat sladkou a pálivou nebo sáhnout po uzené – španělském pimentonu.

S cottagem a pažitkou

Místo cibule můžeme použít zelenější pažitku a přidat trošku cottage sýra. No, když na to přijde, klidně bychom mohli k bramborům servírovat i jen patřičně ochucený cottage sýr.

S ředkvičkami

Na jemně pokrájené nebo nastrouhané ředkvičky dají tvarohu říz a stačí je doladit jen troškou dobré soli.

S koprem

Spousta nasekaného kopru dá tvarohu tu správnou chuť. A pokud milujete tzatziki, můžete přidat taky trošku najemno nastrouhané okurku, ideálně odkapané, aby nám tvaroh nenaředila. Dochutíme solí a třeba trošičkou citronové šťávy.

Jak ochutit tvaroh k pečeným bramborům?Jak jednoduše ochutit tvaroh k pečeným bramborům?