Pečené broskve se zmrzlinou

Pečené broskve se zmrzlinou, jednoduchý recept

Broskve prostě miluju. Většinou je jím jen tak, samotné a za syrova, ale občas přeci jen mám chuť z nich něco připravit. Když jsem viděla obrázek pečených broskví se zmrzlinou, řekla jsem si, že je co nejdřív musím zkusit.

Tyhle broskve jsou jen maličko poprášené třtinovým cukrem a mletým zeleným kardamonem. Skvěle se k nim bude hodit ale i jakékoliv jiné „sladké“ koření. Broskve doplňuje zmrzlina, v mém případě naprosto jednoduchá smetanová s troškou vanilky. Plus mínus podle tohohle receptu.

Nicméně stejným způsobem můžeme podávat i spoustu dalšího ovoce a samozřejmě co se týče zmrzliny, tak tam se fantazii meze nekladou. Hlavně musí být kvalitní, u mě pochopitelně jedině domácí :).

Pečené broskve se zmrzlinou

Délka aktivního vaření
5 min

Celkový potřebný čas
35 min

Délka aktivního vaření
5 min

Celkový potřebný čas
35 min

Suroviny
  1. broskve
  2. nerafinovaný třinový cukr
  3. mletý zelený kardamon (nebo jiné koření – hřebíček, skořice, badyán…)
  4. skvělá zmrzlina
  5. *
  6. množství podle chuti
Postup
  1. Připravíme si broskve. Já je jen rozpůlila a vyndala pecku. Tedy, na broskvi jsem udělala vodorovný řez kolem dokola až k pecce, jemným otočením jsem obě půlky oddělila a pecku vytočila.
  2. Broskve dáme do zapékací nádoby, lehce pocukrujeme a poprášíme kardamonem.
  3. Pečeme do měkka v troubě vyhřáté na 180 stupňů. Zhruba 25 minut.
  4. Při servírování k broskvím umístíme kopeček (nebo dva) zmrzliny.
aromarecepty https://aromarecepty.cz/

Pečené broskve s kardamonem a se zmrzlinou, jednoduchý recept

[jetpack-related-posts]