Peperonata

Co vymyslet s hromadou paprik? Třeba peperonatu. Jednoduchý italský pokrm z paprik a rajčat skvěle poslouží jako zeleninová příloha a odlehčení menu.

Sáhnout můžeme po naší oblíbené barvě paprik, nicméně efektní je určitě jejich kombinace. Já zvolila červené a žluté, zelené jsem nechala stranou, protože nejsou tak sladké. Skvělé by byly taky takové ty duhové.

Nejjednodušší verze počítá jen se základní zeleninou a česnekem, solí a pepřem na dochucení. Někdo ji ještě lehce doslazuje, jiný přidává vinný ocet nebo balzamiko. Rozhodně taky nic nezkazíme, pokud nakonec přihodíme čerstvou bazalku nebo olivy, zelené či tmavé.

Peperonata

Porce: 2
Celkový potřebný čas
40 min

Celkový potřebný čas
40 min

Suroviny
  1. 400 g paprik (3 menší kusy), nakrájených na proužky
  2. 1 plechovka loupaných rajčat, i se šťávou, pokrájených
  3. ½ středně velké cibule, nakrájené na slabší proužky
  4. 3 stroužky česneku, najemno pokrájeného
  5. 2 lžíce olivového oleje
  6. sůl & pepř
Postup
  1. Na pánvičce rozehřejeme olej a osmahneme na něm cibuli do sklovata.
  2. Přidáme česnek a za stálého míchání lehce osmahneme.
  3. Přidáme pokrájenou papriku a trošku osolíme. Za průběžného míchání papriku na slabším ohni osmahneme, aby nám prakticky změkla.
  4. Vmícháme rajčata i se šťávou a na slabším ohni a za občasného míchání dusíme asi 20 minut.
  5. Nakonec dochutíme solí a pepřem.
foodnotes.cz https://foodnotes.cz/

Peperonata, jednoduché italské jídlo z paprik a rajčat

Peperonata, jednoduché italské jídlo z paprik a rajčat