Rozmáčklé brambory

Jednoduchý recept na rozmáčklé brambory z trouby

Z brambor se dá vykouzlit celá řada příloh. Tentokrát to jsou „rozpláclé“ nebo „rozmáčklé“ brambory, které budou skvělým doprovodem i k těm nejjednodušším pokrmům. Můžeme je udělat úplně jednoduše nebo si s nimi vyhrát a přidat bylinky, koření, dobrý olej…

Rozmáčklé brambory

Suroviny
  1. brambory, nejlépe menší, neloupané
Postup
  1. Brambory uvaříme, jak jsme zvyklí. Vaříme je do momentu, kdy budou skoro měkké.
  2. Brambory zcedíme, v cedníku z nich oklepeme vodu a vyskládáme je na plech nebo do formy s dostatečným rozestupem.
  3. Každou bramboru opatrně rozplácneme spodní stranou misky nebo talíře, ideálně průhledného.
  4. Osolíme a případně zakápneme olejem dle chuti.
  5. Dáme péct na 200 stupňů, ideálně s nastavením na horký vzduch.
  6. Jakmile se udělá zlatavá kůrčička, můžeme vyndávat.
Další informace a tipy
  1. Brambory můžeme vylepšit při servírování bylinkami, dobrým olejem nebo třeba bylinkovým máslem.
foodnotes.cz https://foodnotes.cz/

Jednoduchý recept na rozpláclé brambory z trouby