Moje Španělsko aneb můj španělský foodnotes


Tady najdete moje zápisky o španělské (a taky katalánské) kuchyni. Recepty, tipy, informace týkající se této skvělé kuchyně tak, jak ji poznávám já. Delší povídání o tom, proč a jak tahle stránka vznikla, najdete tady.



Sdílej tuto stránku s přáteli! :)

Fideuà

Fideua, jednoduchý recept s mořskými plody podobný paelle

Fideuà je takovou sestrou paelly. Připravuje se hodně podobně, obsahuje stejné ingredience, najdeme ji v podobných variacích. Jen místo rýže jsou jejím základem těstoviny – fideos, což jsou krátké nudle kulatého průřezu a různých tlouštěk, přičemž ty nejsilnější připomínají slabé…

Číst dál...

Masová roláda plněná sušeným ovocem

Španělská masová roláda plněná sušeným ovocem

Maso nadívané sušeným ovocem doplněné nasládlou omáčkou najdeme na svátečních tabulích po celém Španělsku. Co dům, to trošku jiný recept. Často se připravuje na Vánoce, ale setkáme se s ním i při jiných svátečních příležitostech. Při výběru masa na tenhle…

Číst dál...

Suché nasolování ryb (případ sardinky)

V soli naložené ryby - jednoduchý recept

Nasolování ryb patří mezi prastaré způsoby konzervace. Je v podstatě velmi jednoduchý. Běžně se setkáme s nasolenými ančovičkami, i když ty prodávané jsou povětšinou připravované trošku jiným způsobem. Stále se ale jedná o stejný princip – vyčistění a naporcování čerstvých…

Číst dál...

Není tortilla jako tortilla.. aneb o španělské a latinskoamerické tortille

Rozdíl mezi španělskou a mexickou tortillou plus recept

Tortilla, jedno slovo španělského původu a spousta věcí a taky spousta nejasností… Jak to tedy s tortilami je? Tortilla Tortilla je v podstatě malá torta. A torta je označení pro výrobek většinou kulatého tvaru, který byl připravený z těsta nebo…

Číst dál...