Špenát na cibulce

Jednoduchý recept na špenát (jako příloha)

Špenát je skvělá příloha, se kterou vylepšíme a odlehčíme spoustu pokrmů. Můžeme ho mít mražený přichystaný kdykoliv doma. Jeho příprava je pak otázkou asi 20 minut a celá práce spočívá v nakrájení cibule a několikerém promíchání surovin na pánvi.
 
Na tento recept se nejlépe hodí mražený listový špenát, který necháme s dostatečným předstihem rozmrznout. Čerstvý listový má mnohem větší objem a práce s ním je méně pohodlná. 

Špenát na cibulce

Porce: 2
Celkový potřebný čas
20 min

Celkový potřebný čas
20 min

Suroviny
  1. 400 g mraženého listového špenátu
  2. 1 menší cibule, nadrobno pokrájená
  3. 1 lžíce oleje
  4. 2-3 stroužky česneku, prolisované/velmi jemně nasekané
  5. 100 ml smetany na šlehání
  6. sůl a pepř
Postup
  1. Na pánvi rozehřejeme olej a osmahneme na něm cibulku, za průběžného míchání.
  2. K cibulce přidáme špenát. Ideálně již rozmražený, ze kterého nám odkapala přebytečná tekutina. Pokud použijete ještě zmrazený, je třeba nechat ho nejdřív v pánvi rozmrazit a poté vypařit uvolněnou vodu. U čerstvého špenátu ze začátku mícháme, aby se listy dostaly do styku s pánví a rychleji zavadly. Trošku osolíme.
  3. Jakmile je špenát měkký, přidáme česnek a smetanu a promícháme.
  4. Necháme lehce zredukovat smetanu a nakonec dochutíme solí a pepřem.
foodnotes.cz https://foodnotes.cz/

Jednoduchý recept na špenát s cibulkou a smetanou