Špenátové brambory

Jednoduchá příloha z brambor a špenátu

Špenát a brambory, to jsou dvě dobré suroviny. Co je tedy spojit? Geniální nápad!

Tyhle brambory skvěle poslouží jako zajímavá příloha. Špenát jim dodá prospěšné látky, naředí škroby a celkově je odlehčí. A navíc to celé dobře vypadá! (popravdě, ty obyč brambory jsou někdy docela už nuda).

I tady je prostor pro spoustu vylepšení, můžeme přidat slaninku, bylinky, strouhaný sýr… a samozřejmě pepře, kolik uznáme za vhodné :).

Špenátové brambory

Celkový potřebný čas
30 min

Celkový potřebný čas
30 min

Suroviny
  1. brambory
  2. listový špenát, nejlépe čerstvý, pokrájený na větší kousky
  3. cibule, nakrájená na drobno
  4. olivový olej, sádlo nebo co máme rádi
  5. sůl a pepř
  6. *
  7. množství podle chuti, klidně můžeme udělat půl na půl brambory a špenát
Postup
  1. Uvaříme brambory, jak jsme zvyklí. Vaříme je do stádia, kdy budou spíš hodně měkké.
  2. Na pánvi rozehřejeme olej (tuk) a za stálého míchání na něm osmahneme cibulku (do sklovata nebo do zlatova, podle našich preferencí).
  3. K cibulce přidáme špenát. (Pokud máte mražený listový, rozmrazte jej a nechte z něj vykapat vodu). Špenát necháme zavadnout, pokud máme možnost přiklopit poklicí, přiklopíme.
  4. K zavadlému špenátu přidáme lehce rozžďuchané brambory a promícháme
  5. Osolíme, opepříme a podáváme.
foodnotes.cz https://foodnotes.cz/

Jednoduchý recept na špenátové brambory