Těstoviny s cuketou a slaninou

Těstoviny s cuketou a slaninou, recept

Těstoviny jsou vždy po ruce k přípravě jednoduchého a rychlého jídla. Tento recept je skvělým adeptem právě na řešení situace, kdy potřebujeme snadno a bez zdržování uvařit dobré jídlo. A je důkazem toho, že inspirovat se italskou kuchyní stojí za to.

Cuketa se slaninou jsou klasickým doplňkem těstovin. Ještě autentičtější a italštější je použít místo slaniny pancettu.

Také je důležité použít ty správné těstoviny. Vždy volíme kvalitní z tvrdé pšenice (více o těstovinách zde). Asi nejčastěji se setkáme s penne, já použila moje oblíbené špagety.

Těstoviny s cuketou a slaninou

Porce: 2
Celkový potřebný čas
20 min

Celkový potřebný čas
20 min

Suroviny
  1. 1 velká cuketa, nakrájená na kostičky
  2. 100 g slaniny, nakrájená na kostičky nebo na plátky
  3. 1 lžíce olivového oleje
  4. sůl a pepř
  5. těstoviny dle výběru, asi 250 g
Postup
  1. Osmahneme slaninu. Na pánvi rozehřejeme olej a vhodíme do něj slaninu. Průběžně mícháme aby se nám osmahla.
  2. Mezitím dáme vařit vodu na těstoviny, osolíme a jakmile vře, dáme těstoviny vařit.
  3. Ke slanině přidáme cuketu, občas promícháme, osolíme.
  4. Hotové těstoviny zcedíme a podáváme s cuketovou směsí, kterou jsme nakonec dochutili solí a pepřem.
Další informace a tipy
  1. Vylepšit můžeme také strouhaným parmezánem či jiným podobným sýrem a bazalkou.
aromarecepty https://aromarecepty.cz/

Těstoviny s pancettou a cuketou

[jetpack-related-posts]