Vaření v elektrickém hrnci Instant Pot
S elektrickým papiňákem (a pomalým hrncem v jednom) Instant Pot už kamárádím docela dlouho. Šetří mi spoustu času a umožní mi vařit mnoho jídel, do kterých bych se bez něj asi moc často nepouštěla. Uvařit v něm pořádný kus hovězího nebo nepředmáčené luštěniny je hračka. Denně ho pak používám třeba k vaření rýže nebo brambor. Je to můj superparťák v kuchyni.
Protože stále objevuju nové způsoby, jak ho využít, a jsem z něj tak nadšená, rozhodla jsem se toto sdílet s vámi. Do této doby jsem recepty a informace související právě s elektrickým papiňákem nepublikovala, protože mi to přišlo okrajové. A je to škoda. Dneska vidím, že mi papiňák ohromně pomáhá několikrát týdně. A třeba by mohl i vám.
Sdílej tuto stránku s přáteli! :)
Instant Pot na Amazonu
Instáč najdete na německém Amazonu a doprava do Česka je za minimum nebo úplně zdarma.
Nový vytuněný model s air fryerem
(neodolala jsem a už jsem si ho pořídila)
Už je to pár let, co máme doma pomalý hrnec a Instant Pot, elektrický papiňák s funkcí pomalého hrnce v jednom. Prvnímu říkáme pomaláč, druhému rychláč. A oba čím dál tím víc zapojujeme do vaření. Přiznávám, že na začátku jsem…
Číst dál...
Segedín patří mezi ty pokrmy, které se mi vybaví, jakmile se řekne “kysané zelí”. Dlouhou dobu jsem ho ale měla zafixovaný jako jídlo náročné na přípravu. Ale skutečnost je někde jinde, speciálně, pokud ho uvaříme v papiňáku. S radostí jsem…
Číst dál...
Vaření rýže v papiňáku je tak geniální! A je názornou ukázkou toho, jak papiňák – tedy ten elektrický, umí neskutečně usnadnit život. Už si nedovedu představit, že bych rýži vařila jinak. Vaření rýže v elektrickém papiňáku je totiž naprosto bez…
Číst dál...
Poctivý domácí vývar je základem mnoha jídel a speciálně v zimě ho oceníme dvojnásob. Jeho příprava vůbec nemusí být pracná nebo zdlouhavá. Díky pomalému hrnci můžeme mít domácí vývar kdykoliv, stačí si vzpomenout pár hodin předem. U nás se připravuje…
Číst dál...
Jak uvařit cizrnu snadno a rychle? Odpověď je jednoduchá. V papiňáku. Cizrna a luštěniny obecně jsou moc fajn, ale často si je nedáme možná proto, že na jejich přípravu musíme myslet dopředu a nebo se spokojit třeba s mírně rozvařenou…
Číst dál...
Maso s mrkví možná spousta z nás nenáviděla – tedy to v podání školních nebo závodních jídelen. Doma připravené maso s mrkví je ale moc dobré a je způsobem, jak snadno dostat do našeho menu mrkev. V papiňáku se maso…
Číst dál...
Elektrický papiňák jsem si pořídila v roce 2014. Využívám ho čím dál tím častěji, tak jsem se rozhodla se mu na foodnotes aromareceptech věnovat prostor. Je totiž spousta věcí, které už si nedovedu představit vařit klasicky, ale zásadně je připravuju…
Číst dál...
Luštěniny jsou výbornou surovinou, akorát to vaření je trochu otrava, že? Dát je s dostatečným předstihem namočit a pak ještě dlouho vařit, hlídat množství vody v hrnci… Aspoň takto vypadá jejich příprava, pokud je vaříme v klasickém hrnci. Od té…
Číst dál...