Nejjednodušší (a o kapku lepší) hummus s řepou
Řepa v receptu, to je záruka pozornost poutající barvy. A když recept vylepšíme pár kapkami esenciálního oleje, výsledek bude mít aspoň o kapku lepší chuť a vůni. Tenhle recept patří k těm nejjednodušším, přidejte si klidně další ingredience, na které…
Číst dál...Svěží salát s nektarinkou a granátovým jablkem
Je to roky, co jsem jednoho časně podzimního dne objevila kombinaci zeleniny a ovoce na jednom talíři. Kdo mě znáte, víte, že na přespřílišné experimenty mě neužije. Tahle kombinace je ale fakt fajn. Tentokrát jsem na talíř přihodila ještě mozzarellu….
Číst dál...Španělské polvorones, extra voňavé
Španělská kuchyně je velkou inspirací pro voňavé pečení. Tentokrát jsem vybrala tzv. polvorones – polvorony. Dokonale se rozsýpají na jazyku a budou skvělé k šálku pěkně teplého čaje. Poctivý polvoron má prakticky vždycky stejný základ – sádlo, opraženou mouku a…
Číst dál...Alfajores klasické i extra voňavé
Alfajores. Dvě lehoučké sušenky, které (skoro vždycky) spojuje vrstva sladkého dulce de leche. Vtipné na nich je, že nikdy nikdy nikdy tohle slovo nezaslechnete v jednotném čísle. Proč to bude? Alfajores jsou typické pro Argentinu, ale samozřejmě je najdeme i…
Číst dál...Voňavé katalánské cukroví panellets z batátu
Panellets Všech svatých. Typické katalánské cukroví, které se připravuje na svátek Všech svatých. Má spoustu podob a já vybrala tu snad nejzdravější a dle mého jednu z jeho nejzajímavějších verzí. Základem je batát a mandlová mouka. Samozřejmě bych to nebyla…
Číst dál...Melounové osvěžení s kapkou citronové trávy
Léto bez melounu není léto. Nevím jak vy, ale já si meloun v sezóně řádně dopřávám. I když je naprosto báječný samotný, občas se hodí mít v záloze i nějaký ten recept, díky kterému si pak meloun můžeme vychutnat i…
Číst dál...Růžové víno s kapkou vody z pomerančových květů
Voda z pomerančových květů, ještě lépe hydrolát získaný destilací květů hořkého pomerančovníku, je tajnou ingrediencí mnoha středomořských receptů. V létě ji užijeme třeba při přípravě osvěžujících nápojů. Stačí ohromně málo – dobrý základ, lžička hydrolátu, led a třeba ještě něco…
Číst dál...Sklenička s grepovým jogurtem a jahodami
Jednoduchá sklenička s troškou granoly na dně, hromadou grepového jogurtu a jahod. To je dokonalá snídaně, svačina nebo dezert. Jogurt jsem ochutila dvěma super ingrediencemi – medem a grepovým esenciálním olejem. To je jedna z kombinací, které poslední dobou nemůžu…
Číst dál...Domácí dulce de leche – základní recept
Dulce de leche, latinskoamerická verze mléčného karamelu, je hříšně sladké. A skvěle sedne do spousty dezertů a sladkostí. Nemusíme ho shánět po obchodech, snadno ho vykouzlíme na plotně. Receptů na dulce de leche je bezpočet. Pokud budete chtít nějakou zdravější…
Číst dál...Makovec s banánem a kardamomem
Oprášila jsem jeden starý recept na makovec s banánem a přidala další super ingredienci – kardamomový esenciální olej. Díky tomu je makovec voňavější a chutnější. Jako vždy, tenhle můj aromarecept je tak voňavý díky esenciálnímu oleji. Ten mu dá další…
Číst dál...