Vývar z lososa a lososová polévka

Jak připravit lososový vývar a polévku?

Připravit vývar z lososa je velmi snadné a umožní nám to využít rybu skutečně dokonale. Narozdíl od jiných vývarů se tento vaří poměrně krátce a kromě zbytků lososa k němu nepotřebujeme téměř nic.
 
Vyvařit můžeme vše, co nám zbyde po přípravě filetů z ryby. Tedy do hrnce dáme hlavu, páteř, kůži i jakékoliv odřezky. Ve finále můžeme získat docela slušné množství masa.  Naopak ale vnitřnosti raději vyhodíme. 

Z tohoto vývaru pak můžeme velmi snadno připravit jednoduchou lahodnou polévku.

Vývar z lososa a lososová polévka

na vývar
  1. zbytky lososa
  2. studená voda
  3. 1 menší cibule, oloupaná a přepůlená
  4. 2 bobkové listy
  5. několik kuliček pepře
  6. sůl
na polévku
  1. vývar
  2. smetana – asi 50 ml na porci
  3. brambor (množství podle chuti), nakrájených na malé kostičky
  4. kopr, nasekaný
  5. sůl a pepř
Vývar
  1. Do hrnce položíme zbytky lososa a na něj pak všechny ostatní suroviny a zalijeme studenou vodou tak, aby byl losos kompletně pod hladinou.
  2. Přivedeme k varu.
  3. Jakmile se začne tvořit pěna, odebíráme ji a dáváme pryč.
  4. Vaříme asi 30 minut.
  5. Nakonec vyndáme zbytky lososa a obereme z nich maso. Vývar zcedíme.
Polévka
  1. V hrnci přivedeme k varu vývar a dáme do něj vařit brambory.
  2. Jakmile jsou brambory měkké, vmícháme smetanu a kopr.
  3. Dosolíme a dopepříme podle chuti.
Další informace a tipy
  1. V mnoha receptech se také přidávají suroviny jako: mrkev, kousek oloupaného řapíkatého celeru, paprika, bílé víno.
foodnotes.cz https://foodnotes.cz/

Jednoduchá polévka z lososa se smetanou