Žampionová směs se smetanovou omáčkou

Jednoduchá smetanová omáčka s žampiony a slaninou

Žampiony jsou vynikající surovinou, která jde výborně dohromady se smetanou a řadou dalších surovin. Příprava pokrmů z nich je vcelku rychlá a hodí se k nim hned několik různých příloh.

Tato žampionová směs je vlastně velmi jednoduchá, kromě žampionů v ní najdeme také pancettu, stejně dobře by se hodila i slanina. 

Žampionová směs se smetanovou omáčkou

Porce: 2
Celkový potřebný čas
20 min

Celkový potřebný čas
20 min

Suroviny
  1. 250 g žampionů
  2. 200 g pancetty nebo kvalitní slaniny
  3. 200 ml smetany naší volby
  4. sůl a pepř
Postup
  1. Pancettu/slaninu nakrájíme na kostičky nebo na proužky.
  2. Rozehřejeme pánev a pancettu/slaninu za průběžného míchání osmahneme.
  3. Mezitím si připravíme žampiony. Očistíme a nakrájíme na kousky.
  4. Žampiony přidáme do pánve a rovněž osmahneme. Osolíme a opepříme a ideálně přikryjeme pokličkou.
  5. Necháme chvíli dusit (pod pokličkou asi 5 minut, bez pokličky 8-10 minut), dle potřeby promícháme.
  6. Přidáme smetanu a necháme další 3-4 minuty vařit na menším ohni.
  7. Nakonec dochutíme pepřem a solí.
foodnotes.cz https://foodnotes.cz/

Jednoduchá směs žampionů a slaniny se smetanou k rýži