Žampiony plněné mletým masem

Jednoduchý recept na žampiony plněné masem

Pečené plněné žampiony jsou výborné a přitom jejich příprava nemusí dát téměř žádnou práci.

Tenhle recept je naprosto jednoduchý a na suroviny nenáročný, stačí troška mletého masa. Samozřejmě, vylepšit náplň můžeme podle libosti, třeba cibulkou, bylinkami a kořením. Ale i jen směs masa a žampionu je výborná.

K žampionům můžeme servírovat cokoliv,  my zvolily pečené bramborové lupeny s červenou cibulkou a bylinkami.

Žampiony plněné mletým masem

Porce: 2
Délka aktivního vaření
10 min

Celkový potřebný čas
35 min

Délka aktivního vaření
10 min

Celkový potřebný čas
35 min

Suroviny
  1. 250 g žampionů, já vybrala portobello s dostatečně velkými hlavičkami
  2. 100 g mletého masa, u mě vepřového
  3. sůl a pepř
  4. volitelně: koření, česnek
Postup
  1. Žampiony rychle, ale dobře omyjeme.
  2. Vyřízneme jim nožky a ty velmi na drobno nakrájíme.
  3. Nakrájené nožičky smícháme s masem, osolíme a opepříme.
  4. Hlavičky naskládáme do pekáčku prohlubní nahoru a naplníme je připravenou směsí. Tu nejdřív dovnitř dobře napěchujeme a pak zbytek navršíme na žampion.
  5. Pečeme v troubě vyhřáté na 180 stupňů po dobu 20-30 minut, dle velikosti žampionů.
foodnotes.cz https://foodnotes.cz/

Jednoduché pečené žampiony plněné masem