Zelený chřest se žampiony a slaninou

Jednoduchý recept s chřestem - směs chřestu, žampionů a slaniny

Chřest se skvěle hodí do jednoduchých směsí vhodných třeba k rýži. Stačí k němu přidat jen několik málo věcí podle toho, co máme zrovna doma nebo co je v sezóně. 

Tedy… obměňujme podle chuti! 🙂

Zelený chřest se žampiony a slaninou

Porce: 2
Celkový potřebný čas
20 min

Celkový potřebný čas
20 min

Suroviny
  1. 250 g zeleného chřestu, s odkrájenými konci
  2. 250 g žampionů, očištěných
  3. 100 g slaniny
  4. sůl a pepř
Postup
  1. Připravíme si chřest. Podle potřeby ho nakrájíme na několik centimetrů dlouhé špalíčky. Více o přípravě chřestu tady.
  2. Slaninu nakrájíme na kostičky nebo proužky.
  3. Rozehřejeme pánvičku a za stálého míchání začneme slaninu opékat.
  4. Žampiony nakrájíme tak, jak to máme rádi – na plátky, proužky, kostičky… a přidáme ke slanině.
  5. Slaninu s žampiony trošku osolíme a mícháme další asi 3 minuty
  6. Nakonec do pánve přidáme i chřest. Promícháme a přikryjeme pokličkou.
  7. Pokud je třeba, směs lehce podlijeme troškou vody. Necháme dusit tak dlouho, dokud není dle naší chuti.
  8. Nakonec dochutíme solí a pepřem.
foodnotes.cz https://foodnotes.cz/

Jednoduchá směs ze zeleného chřestu, slaniny a žampionů